23. DAG

(EKKO – fortsat)

OVIDS forvandlinger

kap.III, v.393 f.:

Forsmået skjuler hun [Ekko] sig i den dybe skov og bedækker sit ansigt med blade og lever fra da af i ensomme grotter. Men elskov sidder i hjertet og gror ved at blive foragtet, og den elendiges krop hentæres af søvnløse kvaler, mager og indfalden blir hun og udtørres helt og aldeles, indtil der ikke er andet tilbage end stemme og knogler.

Stemmen beholder hun, mens hendes bene bliver til stene. Siden ses hun aldrig, men skjuler sig i sine bjerge, høres dog af enhver: kun lyd er der liv i i Ekko.

(På danske vers af Otto Steen Due; Centrum, 1989)

ARKIV: HÆNDER/HANDS

“Ishænder” Performance, Le Lieu, Quebec, 1992

 

DAGENS GENSTAND: ROSENBLADE/ROSE PETALS


BOG:
ÆRBART OG UDSULTET UTVETYDIGT OG GENKENDELIGT ÆRLIGT OG YDMYGT SÆRT OG BE­SVÆRGENDE VIDTÅBENT OG ANGST MØRKT OG FASCINERENDE PERSON­LIGT OG RIGT STÆRKT OG LIGETIL MØJSOMMELIGT OG TAVST FABULERENDE OG BLØDT VANSKE­LIGT OG INDSIGTSFULDT FORSTÅET OG TÆMMET TAVST OG FAMØST NÆRVÆRENDE OG LEVENDE MAGISK OG UVIRKELIGT S­MUKT OG IRRITERENDE STRENGT OG DYRT LIVSMODENT OG INSPIRERET MILDT OG RESPEKTFULDT SVALT OG FØLSOMT GODT OG KRYSTALKLART AN­SPÆNDT OG NYT DÆMPET OG JOMFRUELIGT VOLDSOMT OG KONTROLLERET ÆDELT, LYST OG ­ÆBLEGRØNT